ARC Pro - Asociatia pentru Coaching Profesionist din Romania

Cristina Stancovici

Un inginer nu trebuie să știe toate informațiile din lume, ci doar unde să le caute” – asta a fost cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în facultate, iar acum, profesia de Antrenor de Viața, vine să completeze Misiunea vieții mele – să îmi însoțesc clienții acolo unde au nevoie să ajungă pentru a face un pas înainte spre o viață mai bună, să fiu resursa lor de curaj pentru a deveni campionii schimbarii.
In urmă cu aproape 15 ani ajungeam in Argentina, pentru prima oară ieșeam din țară doar ca să constat că oamenii sunt tot oameni, oricum s-ar numi, că, oriunde ai fi pe mapamond, schimbarea vine doar din scenariu, iar coaching-ul îți deschide apetitul pentru schimbare și evoluție prin varietatea de metode și mai multe modalități de aplicare cu responsabilitate.
Cel mai mare beneficiu, însă, vine din interacțiunea autentică cu oamenii. Te ancorează în propria ta viață prin: prezență, ascultare, intuiție, respect și tovarașie pe parcursul calatoriei tale.
Experiența de negociator de peste 10 ani și formarile parcurse de-a lungul vremii (Comunicare & Leadership, Managementul Proiectelor, Kaizen) dar și ca voce a colegilor mei in rolul de Reprezentant pentru mai bine de 3 mandate, mi-au arătat cât de multă nevoie de schimbare există!
Chiar dacă, este nevoie de mai mult decat o floare să se faca primavară, cand campul este înflorit, primavara a sosit!
Eu sunt aici să te sprijin, să pun în folosul tau abilitațile dobandite și experiența pe care o am din parcursul călătoriei mele proprii, este nevoie doar să ceri: ție, mie, altora, universului.. răspunsul există, ține doar de tine să îl cauți iar de mine sa îți fiu alături!

Pe langa contribuția mea de coach, as vrea sa va povestesc si despre un proiect drag mie – ViataviaCoaching – 

Intrarea în comunitatea de coaching si ceea ce am găsit, m-a condus la acest proiect împreună cu dorinta de a construi poduri înspre și dinspre oameni si coachi.

Un spatiu  comun  care  să  înlesnească  comunicarea și să  promoveze  alegerile conștiente – viaCoaching –

Membrii nostri beneficiază de toate avantajele pe care le aduce o echipa completa & implicată cu specialisti si entuziasti de marketing, inovatie, personal branding cu singurul scop de a promova o imagine reală a ceea ce inseamnă coaching-ul ca profesie peste orice granițe (de limbă sau geografice)

Comunitatea este organizata prin cele doua avatare:

Coaching HUB care și-a propus să fie puntea de legătură, imparțială dintre coachi cu diverse formări. Să formeze un cadru informal de schimb de experiență, metode, instrumente și să faciliteze dezvoltarea continuă de care este atâta nevoie pentru a ajunge la un nivel de exceptie a practicarii acestei profesii.

Coaching Express este un grup de dezvoltare a abilităților de comunicare, ascultare, relaționare, într-un cuvânt, Coaching, pentru cei ce știu deja că merită să trăiască la superlativ. Așa cum sportul este dus la rang de artă prin antrenament progresiv, noi ne-am propus să antrenam pentru viată împărtășind resurse, metode, programe, idei, concluzii, legate de beneficiile pe care le aduce coaching-ul și felul în care acesta lucrează la nivel individual.

Prin Viața viaCoaching, mi-am propus  să împrietenesc  lumea  cu  dorința de a se înțelege pe sine, fie  că  este  prin participarea  la  evenimentele noastre sau ale colaboratorilor nostri sau prin coaching individual.