ARC Pro - Asociatia pentru Coaching Profesionist din Romania

Aurel Buculei

Associate Certified Coach (ACC)

Coachingul nu poate fi explicat ci trebuie incercat. Nu poti explica o melodie, un apus de soare, o emotie, un obiectiv: trebuie sa le traiesti.

Am ajuns la coaching cautand sa inteleg arta managementului, cautand sa inteleg oamenii. Poate nu intamplator se suprapune si cu perioada de tata. Toate aceste cautari de parinte, de manager, de coach au un punct comun: oamenii.

Cred in in formarea unui stil de management in care coachingul sa fie prezent  in mod natural si constant. Cred in excelenta, cred in educatie si cred in dezvoltare. Sunt coach si manager IT si pun pasiune in amandoua.

Imi place coachingul pentru ca lasa atat decizia, cat si puterea si  responsabilitatea, dar mai ales solutia la client. In asta consta atat frumusetea si cat magia coachingului.

Observ ca oamenii se compara cu ceilalti si uneori urca dealuri urmate de alti cand au potentialul sa atinga Everestul. Prin coaching fiecare client isi poate descoperi propriul Everest. Pana la urma nu muntele e cel pe care il putem cuceri, ci pe noi  insine.

Cred ca exista doua atitudini in fata Everestului: cel care se uita in sus si spune “nu, nu se poate atinge” si cel care dupe ce a urcat la intrebarea “de ce ai urcat?” raspunde: “pentru ca exista”. De asta imi place coaching-ul: pentru ca exista.

Eu pot fi un partener de dialog, de dans, de orchestra, de alpinsm, de drum. Daca tu crezi ca pot adauga cateva note pentru ca tu sa iti creezi Simfonia ma bucur sa iti fiu alaturi. Daca tu crezi ca poti sa iti atingi Everestul il vei atinge. Eu te voi insoti doar cativa pasi. In rest, e Drumul tau.

Am absolvit programele de formare in coaching “Coaching for now”, “ The Art of a Master Coach” organizate de Coaching Essence, scoala de coaching 12Coach si programele de NLP Practitioner si NLP Master Practitioner organizate de MMS.

Redescopar cu fiecare client de coaching cata frumusete exista in fiecare om in parte. Uneori insa nu o mai stie sau crede nici el. Dar o poate redescoperi. Prin coaching.

Telefon: 0723236789