ARC Pro - Asociatia pentru Coaching Profesionist din Romania

Ana-Maria Alexandru

Fondatoare AMA Leadership Academy  și Președinte Asociația ARC-Pro  (2019-prezent)

”Misiunea mea este să contribui la o lume mai bună, cu Apreciere, Măiestrie, Armonie. Simt că o împlinesc prin fiecare program de coaching, formare și leadership pe care îl livrez alături de echipele minunate cu care am onoarea să lucrez.  Specialiști în Coaching și Experți în domenii complementare, suntem aici pentru ca voi să vă îndepliniți cele mai frumoase vise și cele mai înalte aspirații.”

Educație și Specializări 

 • Psiholog cu specializare în Psiho-Socio-Pedagogie, Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu
 • Formator de Formatori Certificat ANC (cod COR 242402)
 • Specialist în Activitatea de Coaching Certificat ANC (cod COR 2424212)
 • Coach de Echipă ARLⓇ Certificat Leadership in Motion
 • Learning Coach Certificat Leadership in Motion
 • Maestru în Coaching Acreditat, Autoritatea Internațională pentru Coaching și Mentoring Profesionist (IAPC&M)

Experiența în Antreprenoriat și Leadership

 • 20+ de ani: owner, manager, membru în consilii directoare și lider de echipe, la nivel național și internațional, atât în business cu sistem Multi-Level Marketing, respectiv în companii de tip clasic, cât și în organizații non-guvernamentale.

Experienţa în Coaching şi Training

 • 5000+ ore de coaching individual și de echipă
 • 10.000+ participanți direcți la programele transformaționale livrate

Coaching de Echipă, Business Training şi Consultanţă în Educaţie. Rezultate: 

În Business: 750+ antreprenori, Top și Middle Manageri din companii precum Herbalife România, Vesta Investment, Prisum International Trading Co, Leadership in Motion au obținut rezultate mai bune în viețile și activitățile lor, în domeniul relațiilor, al comunicării, al productivității și al profitabilității.

În Sport: 40+ Medalii de Aur, Argint și Bronz, câștigate de către 8 Campioni Juniori la Campionatele Naționale și Internaționale din perioada programului de coaching.

În Educație: 10.000+ elevi de liceu și-au îmbunătățit rezultatele la învățătură (de la creșteri de +90% la notare/elev la +1368% rata promovabilității la BAC /liceu). deasemenea, elevii și-au îmbunătățit comportamentul, abilitățile de comunicare și modul de relaționare cu sine, cu familia, cu profesorii și cu membrii comunităților din care fac parte.

1500+ profesori și-au îmbunătățit rezultatele cu elevii pe care i-au pregătit pentru Examenele Naționale și BAC, concomitent cu regăsirea propriei bucurii de a preda, toate acestea în 5 programe derulate la nivel regional și național în beneficiul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice la solicitarea ONG-urilor cu experiență în educație, susținute de către sponsori precum  Cummins Generator Technologies România, Kirchhoff Automotive Romania, Popeci Utilaj Greu S.A., SITCO Service -partener Siemens în România și de către Universitatea din Craiova și Universitatea București.

Domenii de expertiză

 • Life, Executive, Team, Leadership Coaching
 • Training, Mentorat, pregătirea și evaluarea Specialiștilor în Activitatea de Coaching
 • Coordonarea echipelor de Experți Implementare Programe de Coaching Individual și de Echipă
 • Crearea, dezvoltarea și livrarea de programe pentru dezvoltarea organizațiilor, echipelor și a liderilor prin Procese de Înaltă Performanță în Sport, Educație și Antreprenoriat

Abilităţi profesionale

Psihologie Comportamentală; Training Ontologic; Procese de învățare la vârsta adultă; Stiluri de învățare; Tehnici de comunicare; Soluționarea Conflictelor; Metode de Acțiune- Reflecție- Învățare; Abordarea Apreciativă; Coaching Holistic; Coaching de Echipă; Formarea, dezvoltarea, supervizarea, mentoratul, evaluarea și certificarea Specialiștilor în Activitatea de Coaching; Crearea de programe Transformaționale; Coordonarea și conducerea echipelor de proiect; Intervenții în organizații; Schimbarea culturii organizaționale; Managementul Afacerilor; Leadership & Public Speaking.

Pasiuni 

Arte marțiale, zbor, mindfulness, shamanism, constelații sistemice.

Mesaj pentru tine

“Din tot ceea ce am învățat de-a lungul timpului, sunt bucuroasă să împărtășesc cu tine acea cunoaștere, experiență, tehnică, de care ai nevoie ca să îți îndeplinești misiunea personală și să îți realizezi obiectivele, fie ele de ordin personal, profesional, de echipă, organizaționale sau de business.

Cred cu adevărat că îndrăzneala are în sine geniu, putere și magie – orice ne imaginăm avem capacitatea să și realizăm. Tot ce trebuie să facem este să începem să acționăm.

Așa că hai! Să îndrăznim!”

Telefon: 0746.150.659