ARC Pro - Asociatia pentru Coaching Profesionist din Romania

Interviu cu Remus Bucur – Lumea mea e stabilita de mine

1.Care este definitia coaching-ului pentru d-voastra?

Pentru mine coachingul este un proces de (re)descoperire a sinelui. Este o calatorie inlauntrul fiecaruia, iar destinatie finala este unica pentru fiecare. Cred ca este o arta in crestere atat in lume cat si un Romania tocmai din cauza beneficiilor pe care le are asupra oamenilor. Este dificil sa explici ceea ce este si sa ii captivezi esenta. De aceea cred ca este mai important sa experimentezi coachingul.

2. Cum ati descoperit coaching-ul?

Am avut oportunitatea sa particip la un program de team coaching, mi s-a parut foarte interesant, am simtit ca rezonez foarte mult cu ce s-a intamplat in timpul programului. Mi-a oferit o alta metoda de a interactiona cu cei din jurul meu, bazata pe actiune si compasiune. M-a facut sa imi dau seama ca lumea din jur reactioneaza la mine, nu invers.

3. Care sunt valorile in care credeti? 

Modul in care eu gandesc si ma port, influenteaza lumea din jurul meu. Lume care imi raspunde in functie de limitele pe care eu le stabilesc. As putea spune ca imi creez singur realitatea gandindu-ma la ea.

4. Ce e cu adevarat important pentru d-voastra in timpul unei sesiuni de coaching?

Mi se pare ca o intrebare mai potrivita este: Ce e cu adevarat important pentru client in timpul unei sesiuni de coaching. Ca si coach, lucrez cu obiectivele clientilor. Pentru mine, este important ca acel client sa isi clarifice obiectivul si sa stabileasca ce face mai departe.

5. Care este moto-ul d-voastra?

Gandurile mele devin cuvinte; cuvintele devin fapte; faptele devin obiceiuri; obiceiurile devin caracter; caracterul devine destin

6. Ce v-a marcat cel mai mult in experienta de coaching?

Lucrez intr-un mediu competitiv, agresiv, sunt mereu pe fuga sa rezolv variile probleme care apar. Cred ca cel mai important moment din experienta de coaching a venit atunci cand am realizat ca e mai eficient sa tratez obiectivul din fata, sa ma concentrez pe ceea ce este important acum.  Am realizat ca nu pot controla mediul, nu ii pot controla pe ceillalti, nu pot face multitasking. Dar pot aborda problemele pe rand si pot alege reactia pe care o am catre ceea ce apare. Pe parcursul formarii in coaching m-am transformat intr-un adult, am invatat sa lucrez cu ce am la indemana. Parerile si judecatile au fost incet inlocuite de decizii luate in baza unor fapte si date. Mediul este competitiv pentru ca eu sunt competitiv, cu mine.

Interviu cu Remus Bucur – Lumea mea e stabilita de mine

Citeste mai departe

Interviu cu Alina Ionescu – Coaching-ul ca un dans

Citeste mai departe

Interviu cu Agota Toth – Coaching-ul mi-a oferit un nou stil de viata

Citeste mai departe